Skip to Main Content »

Sklep Internetowy Pogotowie-Prezentowe.pl

You're currently on:

WITAMINA C+FLAWONOIDY+DZIKA RÓŻA zapas3mies. USA

Kliknij na obrazek aby obejrzeć pełną wersję

Zmniejsz
Powiększ

Więcej widoków

WITAMINA C+FLAWONOIDY+DZIKA RÓŻA zapas3mies. USA

Oceń ten produkt jako pierwszy

Availability: In stock.

35,00 zł
Add Items to Cart
LUB

Krótki opis

Zapraszam do zakupu rewelacyjnego suplementu diety C PLUS amerykańskiej firmy CaliVita -jest to połączenie Bioflawonoidów,witaminy C i owocu dzikiej róży. Opakowanie : 100 tabletek SKŁADNIKI AKTYWNE /1 tabl : BIOFLAVONOIDY 100 mg , WITAMINA C 75 mg , Sproszkowany owoc dzikiej róży 100 mg . SPOSÓB UŻYCIA: 1 tabletka dziennie po posiłku Bioflawonoidy są bardzo silnymi antyoksydantami (przeciwutleniaczami) pochodzenia roślinnego. Często określa się je mianem witaminy P. Organizm nie jest w stanie samodzielnie wytwarzać bioflawonoidów,stąd muszą one pochodzić z pożywienia.Główną rolą flawonoidów jest walka z wolnymi rodnikami, które przyczyniają się do starzenia organizmu i w konsekwencji problemów zdrowotnych. Wzmacniają system immunologiczny i pobudzają do obrony w walce ze szkodliwymi czynnikami. Mają działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Są polecane w przypadku alergii, problemów z układem sercowo-naczyniowym, cukrzycy a nawet nowotworów. Mają również wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, ograniczają bowiem wzrost szkodliwych mikroorganizmów w jelitach i chronią błonę jelitową przed uszkodzeniem. Dodatkowo, mają zdolność wiązania i usuwania szkodliwych produktów przemiany materii, czyli wspomagają odtruwanie organizmu. Wzmacniają, uszczelniają i uelastyczniają ścianki naczyń krwionośnych oraz działają przeciwzakrzepowo co ma ogromne znaczenie w leczeniu nieprawidłowości w funkcjonowaniu układu krążenia. Są skuteczne w profilaktyce paradontozy.Zmniejszają ciśnienie krwi oraz poziom „złego” cholesterolu. Regularnie spożywane flawonoidy zwiększają skuteczność działania witaminy C i zmniejszają szybkość jej utleniania. Poprawiają też wchłanianie innych witamin.Wspólnie z witaminą C korzystnie wpływają na strukturę naczyń włosowatych. Udowodniono również, że rośliny zawierające antocyjany korzystnie oddziałują na wzrok. W kosmetyce flawonoidy stosowane są w preparatach przeciwzmarszczkowych. Bioflawonidy są także często stosowane w przypadku kontuzji sportowych. Aktywność przeciwutleniającą flawonoidów po raz pierwszy odkrył w latach 30 ubiegłego wieku laureat Nagrody Nobla Albert Szent-Györgyi. Witamina C (kwas askorbinowy) należy do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. Jak każda witamina rozpuszczalna w wodzie, witamina C nie jest magazynowana w organizmie, dlatego jej nadmiar w ciągu kilku godzin – a przy obciążeniu fizycznym jeszcze szybciej – zostaje wydalony z organizmu. Stąd nie jest możliwe jej przedawkowanie. Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje. Aktywuje liczne enzymy, odgrywa istotną rolę w oddychaniu komórek oraz w ochronie przed stresem. Wspomaga absorpcję żelaza z żywności, a wspólnie z kwasem foliowym i witaminą B12 pobudza produkcję krwinek czerwonych. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym wspiera układ odpornościowy organizmu. Jest także niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Bierze udział w tworzeniu struktur tkanki łącznej, dzięki czemu pomaga zachować integralność skóry, dziąseł, kości i chrząstki. Dzika róża (Rosa canina) jest jedną z tych roślin, które stosowane były w lecznictwie od najdawniejszych czasów. Jej właściwości znał zarówno Hipokrates, jak też słynny tadżycki lekarz Awicenna (979-1037). W średniowieczu osobom wątłym i chorym podawano na wzmocnienie syrop różany -mieszaninę płatków róży i miodu, a chorym na nieżyty żołądka - płatki róży gotowane na winie.Owoce i płatki kwiatów róży wykorzystywane są w lecznictwie ludowym wielu krajów. We Francji stosowano je przeciw szkorbutowi i robakom, przy hemoroidach oraz jako środek wzmacniający. W Bułgarii kwiat róży używany jest do dziś w schorzeniach przewodu pokarmowego oraz do płukania jamy ustnej i gardła. Z kolei olejek różany, rozpuszczony w wodzie (tzw. woda różana), stosowany jest jako antyseptyk przy zapaleniu spojówek. W rosyjskim lecznictwie ludowym róża jest zalecana w chorobach płuc, przy przeziębieniach i zapaleniach górnych dróg oddechowych, a także w chorobach przewodu pokarmowego, np. wrzodach żołądka czy dwunastnicy. Roztarte płatki róży ułatwiają gojenie się ran. We współczesnej medycynie owoc róży stosowany jest przede wszystkim w przypadku przeziębień i chorób zakaźnych oraz w okresie rekonwalescencji. Owoc róży ma również działanie moczopędne i żółciopędne. Produkty CaliVita® International wytwarzane są w Stanach Zjednoczonych, przez renomowanych producentów suplementów diety, pod nadzorem amerykańskiej FDA (Agencji ds. Żywności i Leków). Nasze produkty wytwarzane są zgodnie z normami GMP (Dobrą Praktyką Produkcyjną), przy użyciu surowców naturalnego pochodzenia. Nie zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Preparaty o przedłużonym działaniu zapewniają większą skuteczność i stały poziom substancji w organizmie, nawet przez 10-18 godzin.Jednocześnie CaliVita® International korzysta z tradycji lecznictwa ludowego, sięgającej kilkuset, a nawet kilku tysięcy lat. Unikalne, a przy tym skuteczne i bezpieczne produkty w naszej ofercie, to wynik udanego połączenia współczesnej nauki i wielowiekowej tradycji. Wśród składników aktywnych naszych preparatów znajdują się witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, enzymy, niezbędne kwasy tłuszczowe, wyciągi z roślin leczniczych, adaptogeny, substancje wspomagające odchudzanie, błonnik, itd. Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez organizm. ZAINWESTUJ W SWOJE ZDROWIE! WARTO! POLECAM !!!

Opis produktu

Zapraszam do zakupu rewelacyjnego suplementu diety C PLUS amerykańskiej firmy CaliVita -jest to połączenie Bioflawonoidów,witaminy C i owocu dzikiej róży. Opakowanie : 100 tabletek SKŁADNIKI AKTYWNE /1 tabl : BIOFLAVONOIDY 100 mg , WITAMINA C 75 mg , Sproszkowany owoc dzikiej róży 100 mg . SPOSÓB UŻYCIA: 1 tabletka dziennie po posiłku Bioflawonoidy są bardzo silnymi antyoksydantami (przeciwutleniaczami) pochodzenia roślinnego. Często określa się je mianem witaminy P. Organizm nie jest w stanie samodzielnie wytwarzać bioflawonoidów,stąd muszą one pochodzić z pożywienia.Główną rolą flawonoidów jest walka z wolnymi rodnikami, które przyczyniają się do starzenia organizmu i w konsekwencji problemów zdrowotnych. Wzmacniają system immunologiczny i pobudzają do obrony w walce ze szkodliwymi czynnikami. Mają działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Są polecane w przypadku alergii, problemów z układem sercowo-naczyniowym, cukrzycy a nawet nowotworów. Mają również wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, ograniczają bowiem wzrost szkodliwych mikroorganizmów w jelitach i chronią błonę jelitową przed uszkodzeniem. Dodatkowo, mają zdolność wiązania i usuwania szkodliwych produktów przemiany materii, czyli wspomagają odtruwanie organizmu. Wzmacniają, uszczelniają i uelastyczniają ścianki naczyń krwionośnych oraz działają przeciwzakrzepowo co ma ogromne znaczenie w leczeniu nieprawidłowości w funkcjonowaniu układu krążenia. Są skuteczne w profilaktyce paradontozy.Zmniejszają ciśnienie krwi oraz poziom „złego” cholesterolu. Regularnie spożywane flawonoidy zwiększają skuteczność działania witaminy C i zmniejszają szybkość jej utleniania. Poprawiają też wchłanianie innych witamin.Wspólnie z witaminą C korzystnie wpływają na strukturę naczyń włosowatych. Udowodniono również, że rośliny zawierające antocyjany korzystnie oddziałują na wzrok. W kosmetyce flawonoidy stosowane są w preparatach przeciwzmarszczkowych. Bioflawonidy są także często stosowane w przypadku kontuzji sportowych. Aktywność przeciwutleniającą flawonoidów po raz pierwszy odkrył w latach 30 ubiegłego wieku laureat Nagrody Nobla Albert Szent-Györgyi. Witamina C (kwas askorbinowy) należy do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. Jak każda witamina rozpuszczalna w wodzie, witamina C nie jest magazynowana w organizmie, dlatego jej nadmiar w ciągu kilku godzin – a przy obciążeniu fizycznym jeszcze szybciej – zostaje wydalony z organizmu. Stąd nie jest możliwe jej przedawkowanie. Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje. Aktywuje liczne enzymy, odgrywa istotną rolę w oddychaniu komórek oraz w ochronie przed stresem. Wspomaga absorpcję żelaza z żywności, a wspólnie z kwasem foliowym i witaminą B12 pobudza produkcję krwinek czerwonych. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym wspiera układ odpornościowy organizmu. Jest także niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Bierze udział w tworzeniu struktur tkanki łącznej, dzięki czemu pomaga zachować integralność skóry, dziąseł, kości i chrząstki. Dzika róża (Rosa canina) jest jedną z tych roślin, które stosowane były w lecznictwie od najdawniejszych czasów. Jej właściwości znał zarówno Hipokrates, jak też słynny tadżycki lekarz Awicenna (979-1037). W średniowieczu osobom wątłym i chorym podawano na wzmocnienie syrop różany -mieszaninę płatków róży i miodu, a chorym na nieżyty żołądka - płatki róży gotowane na winie.Owoce i płatki kwiatów róży wykorzystywane są w lecznictwie ludowym wielu krajów. We Francji stosowano je przeciw szkorbutowi i robakom, przy hemoroidach oraz jako środek wzmacniający. W Bułgarii kwiat róży używany jest do dziś w schorzeniach przewodu pokarmowego oraz do płukania jamy ustnej i gardła. Z kolei olejek różany, rozpuszczony w wodzie (tzw. woda różana), stosowany jest jako antyseptyk przy zapaleniu spojówek. W rosyjskim lecznictwie ludowym róża jest zalecana w chorobach płuc, przy przeziębieniach i zapaleniach górnych dróg oddechowych, a także w chorobach przewodu pokarmowego, np. wrzodach żołądka czy dwunastnicy. Roztarte płatki róży ułatwiają gojenie się ran. We współczesnej medycynie owoc róży stosowany jest przede wszystkim w przypadku przeziębień i chorób zakaźnych oraz w okresie rekonwalescencji. Owoc róży ma również działanie moczopędne i żółciopędne. Produkty CaliVita® International wytwarzane są w Stanach Zjednoczonych, przez renomowanych producentów suplementów diety, pod nadzorem amerykańskiej FDA (Agencji ds. Żywności i Leków). Nasze produkty wytwarzane są zgodnie z normami GMP (Dobrą Praktyką Produkcyjną), przy użyciu surowców naturalnego pochodzenia. Nie zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Preparaty o przedłużonym działaniu zapewniają większą skuteczność i stały poziom substancji w organizmie, nawet przez 10-18 godzin.Jednocześnie CaliVita® International korzysta z tradycji lecznictwa ludowego, sięgającej kilkuset, a nawet kilku tysięcy lat. Unikalne, a przy tym skuteczne i bezpieczne produkty w naszej ofercie, to wynik udanego połączenia współczesnej nauki i wielowiekowej tradycji. Wśród składników aktywnych naszych preparatów znajdują się witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, enzymy, niezbędne kwasy tłuszczowe, wyciągi z roślin leczniczych, adaptogeny, substancje wspomagające odchudzanie, błonnik, itd. Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez organizm. ZAINWESTUJ W SWOJE ZDROWIE! WARTO! POLECAM !!!

Informacje dodatkowe

Artysta Eliza Kleczewska

Tagi produktów

Dodaj swoje tagi:
Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.
 

Mój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.



Masz pytania ?

Zadzwoń

Zadzwoń
Bogumiła Dmochowska
+48 793-432-163
Napisz e-mail |GaduGadu 359789

Jesteśmy do Państwa dyspozycji
codziennie od Poniedziałku do Piątku
w godzinach od 9 do 20.
Zapraszamy do kontaktu.

Bestseller



Nasze aukcje

Ankieta

W jaki sposób dowiedziałeś się o naszym sklepie?